Activiteiten

Cuidad Patricia

Iedere tweede en laatste vrijdag van de wintermaanden (oktober t/m. maart) wordt er in het Zorgcentrum van Ciudad Patricia een ‘sing in’ gehouden met de ouderen. Deze groep bestaat uit meerdere nationaliteiten.

We komen dan samen in hun activiteitenlokaal en onder leiding van een zangleider zingen we liederen, meestal in drie talen (Nederlands, Engels, Spaans).

Een aantal enthousiaste gemeenteleden zijn hierbij aanwezig en helpen de ouderen bij het opzoeken van de liederen, het vasthouden van de liederenbundel, enz.

Strandzingen

In de wintermaanden wordt er wekelijks op het strand gezongen door een groep enthousiaste gemeenteleden.    De bedoeling hiervan is dat voorbijgangers gaan nadenken en dat ze op zoek gaan naar ‘De Weg, De Waarheid     en Het Leven’:

Alpha-cursus

In samenwerking met de interkerkelijke gemeente ‘Het Anker’, wordt er in de winterperiuode een Alpha-cursus gegeven die voor iedereen toegankelijk is.

Sing-in

In de wintermaanden houden we met regelmaat een Sing-in waarbij de gemeenteleden hun gewenste lied(eren) kunnen opgeven.

AED-cursus

In samenwerking met de interkerkelijke gemeente ‘Het Anker’, volgen enkele PGB-leden de door Het Anker geörganiseerde AED-cursus.

Verrassingstocht

Jaarlijks organiseren enkele gemeenteleden een ‘verrassingstocht’. Deze dagtocht leidt ons naar plaatsen waar we vaak zélf niet aan zouden denken.

Hiernavolgend het verslag van een deelnemer aan de ‘verrassingstocht 2020’.

Verrassingstocht 20/02/2020: verslag van een deelnemer:

Prachtig weer, een geweldige chauffeur en lieve oudjes die vol spanning uit het raam keken om te zien waar ze naar toe gingen: dit was de dag!

Uiteraard gingen we biddend op pad en toen Marco op zijn mondharmonicaatje een lied begon te spelen zongen we volmondig mee: “Dit is de dag die de Heer ons geeft…”

We reden richting Alicante en fluisterend vroegen we aan elkaar: “heb jij al een idee?” Spanning alom…

Onze twee leiders namen de spanning wat weg door ons na ongeveer 45 minuten bij restaurant Los Almendros te Torrellano te verwennen met een goede kop koffie en een heuse koek erbij.

Gelukkig, immers dichter bij de volgende verrassing, mochten we weer de bus in. We stonden telkens versteld van de snelheid van het in- en uitstappen van de mensen die niet zo goed ter been waren. Bravo, bewondering!

Op naar de volgende verrassing. De schoenenfabriek van Señores Picolinos en Martinelli. We moesten naar boven om vandaar te aanschouwen welk traject er moet worden afgelegd om een schoen te maken. Iedere medewerker doet een stapje in dit traject. Niet iedereen was al boven om de uitleg van een Argentijnse dame te horen. Er waren sommigen die de lift namen maar het aantal mocht niet meer dan twee personen zijn. Men had vergeten zich te wegen en … men was te zwaar bevonden want de lift stopte er mee. De lifters kwamen boven te laat aan om de uitleg te horen. Dat was heel jammer, maar niet getreurd. Onder begeleiding van de Argentijnse dame gingen we in escorte naar de shoeshop van Picolinos en Martinelli.

Tjonge, jonge zeg, dachten we altijd dat vrouwen zo kooplustig zijn, maar de mannen kunnen er ook wat van! Er verkeerde iemand in ons midden die al zo vele Picolinos’ en Martinelli’s in zijn kast heeft staan, maar vond dat er nog maar een paar bij gekocht moesten worden. Je moet toch eerst je oude weg doen voordat je nieuwe koopt? Enfin, we noemen geen namen, nee, namen noemen we niet. Wie de schoen past (donkerblauwe met notabene kwastjes erop) trekke deze aan.

We kregen honger. Wederom een goed getimede en uitstekende verrassing: het park van Elche. We lunchten, wandelden en zongen, begeleid door gitaargetokkel van Albert.

En alsof dit nog niet alles was, kwam er nog een verrassing: het Museum Escolar in Pusol waar aan schoolkinderen getoond wordt hoe het leven vroeger was. We zagen een leslokaalinrichting, winkeltjes, handel, beroepen, landleven met de oude gereedschappen en voertuigen die verdwenen zijn door de mechanisatie. Ook zagen we een mooie tuin met een schaapskooi. De harten gingen open door het zien van zovele herkenbare dingen. Ieder had herinneringen aan die oh zo goede tijd.

Als klap op de vuurpijl kregen we in Patricia een smakelijk diner met nóg een verrassing: het optreden van Spaanse dansers.

Al bij al een zeer geslaagde dag dankzij de uitmuntende, energievolle, en vooral liefdevolle, dienende leiding van Sjaak, Cor en Carla.

Dit was ongetwijfeld een dag die de Heer ons gaf, maar wij zijn er ook van overtuigd dat het mooiste en beste nog moet komen!