MB-2019-07

Voelt u zich betrokken bij de PGB en wilt u graag op de hoogte gehouden worden omtrent ingrijpende gebeurtenissen of wijzigingen in onze planning, bezorg ons dan aub volgende contactgegevens: naam en voornaam, emailadres, whatsapp- en mobiel nummer.

07/07 (*)          Rob Jubels                   Hendrik Vromant

14/07               Jan Visser                     Hendrik Vromant

21/07               Hans Huijboom           Hendrik Vromant

28/07               Hans Huijboom           Hendrik Vromant

Van juni tot en met september zijn er geen bijbelstudies en bidstonden.

26/05               €   88,30

02/06               € 195,70

09/06               € 119,70

16/06               €   89,00

23/06               €   96,00

Over Mokken en Jezus volgen

Bij Dagelijkse Broodkruimels worden mokken gemaakt. Ik beschrijf even het proces. Het begint met een witte mok. Via een uitgebreid proces wordt deze van een tekst voorzien. Dan gaat de mok in een doosje. Tot slot een sticker op de onderkant van het doosje en dan..;

‘Christelijke Mok’.

Tja….., die christelijke mok. Eerst moest ik er wel om lachen. Komisch eigenlijk vond ik het. Hoe wordt een mok een christelijke mok? In gedachten maakte ik de vergelijking met een mens; Hoe wordt iemand Christen?

Lijken op Jezus, toch? Hij was en is ons voorbeeld.

Soms lijkt het leven als christen zo simpel. We gaan naar een kerk, doen hier en daar wat goede dingen, en tja, dat is het dan zo’n beetje. NEE!!! Wij zijn geen mok! We zijn kinderen van de hoogste Vader! Gemaakt om Hem te eren, te aanbidden.

Maar.., hoe vaak zitten we niet een beetje te mokken? Ja ook in de kerk..

Jezus was tegendraads, radicaal, anders. Jaja, ook liefdevol en genadig. Maar Hij was echt anders. Ik denk dat wij Jezus vaak niet goed begrijpen. We passen Hém aan ónze omstandigheden aan.

De ene mok is de andere niet tenslotte.

Iedere mok een andere tekst. Iedere christen een ander samenkomst, een ‘ander’ geloof. Je kunt de Bijbel op verschillende manieren interpreteren.

Maar er is maar één Jezus! Als Hij ons voorbeeld is, en we willen Hem echt volgen, tja, dan zullen we keuzes moeten maken. Radicaal! Hoe? Als je weet dat je bij Hem hoort is het begin daar. Als je dat niet weet, zou ik daar maar eens beginnen. Je kunt heel simpel je leven aan Jezus geven.

Hij is er altijd voor je.

Dus nog even een laatste vraag: blijf jij de rest van je leven een ‘blanco mok’? Of ben je bereidt uit te stappen en Hem te volgen? Hij heeft alles voor je!

Bron: Dagelijkse broodkruimels

Pinkstergemeente Benidorm        Av. Dr. Severo Ochoa 10, 03502 Benidorm