MB-2020-03

Eenheid in Diversiteit (Ef 4: 1-6) Wij staan naast Israël, Gods volk!  
 
Pinkstergemeente Benidorm

Maandbulletin

Maart 2020

Hartelijk welkom!

Misschien bent u hier nog niet eerder geweest of komt u na lange tijd weer bij ons in de Gemeente. Wees van harte welkom en weet dat u geliefd bent bij onze Hemelse Vader.

We bidden dat u samen met ons een gezegende tijd zal beleven.

Zondag samenkomsten

Elke zondag om 15.00 uur in ‘het Anker’, Av. Dr. Severo Ochoa, 10.

Datum Het Woord Zang olv
1/mrt Albert den Dekker Marja van Tent
8/mrt Jan Visser Carla van der Waal
15/mrt Jack Barkey Nely Reineman
22/mrt Hans Huijboom Hendrik Vromant
29/mrt Henk Koekkoek Albert den Dekker

Bijbelstudies/bidstonden

Elke woensdag om 10.30 uur in ‘het Anker’, Av. Dr. Severo Ochoa, 10.

Koffie vanaf 10.00 uur.

Datum Bijbelstudie Zang o.l.v.
4/mrt –ieder heeft iets– Marja van Tent
11/mrt Johan ter Maat Carla van der Waal
18/mrt Gemeente- & Alg. vergadering
25/mrt Albert Otto Schönherr

Sing-in met bewoners van Ciudad Patricia

Elke tweede en vierde vrijdag van de maanden oktober t.e.m. maart, zingen we samen met de bewoners van Ciudad Patricia. Deze maand zijn dit de vrijdagen 13 en 27 maart.

We komen daar samen om 16.45u en we zingen van 17 tot 18 uur.

Vooraf – om 15.30u – oefenen we in Av. Dr. Severo Ochoa, 10.

Offergaven

26/jan €   160,15
2/feb €   163,15
9/feb €   162,38
16/feb €   155,23
23/feb €   150,35

Dank voor uw gaven!           

Gemeente- en Algemene vergadering op 18 maart 2020

We plannen op 18/3 een gemeentevergadering, waaraan tegelijk onze jaarlijkse Algemene Vergadering gekoppeld wordt.

Naast de jaarlijkse financiële verslaggeving willen we dan ook met u een structuurmatrix bespreken, die moet dienen als basis voor een wijziging van de statuten van onze Gemeente.

God wil ons allen gebruiken. U mag er dus van op aan dat ook úw persoonlijke aanwezigheid en inbreng op deze vergadering sterk gewaardeerd wordt!

Pastoraat / Pastoraal Team

Als oudstenteam hebben we Jan & Astrid Nobel gevraagd om de coördinatie van het pastoraat op zich te nemen, met daarbij o.a. de formatie van een pastoraal team.

Zij zijn in Spanje tot eind maart 2020. Hun contactgegevens vind je op de achterzijde van dit MB.

Dankdienst woensdag 11 maart 2020

Op woensdag 11 maart bent u uitgenodigd in Het Anker voor een dankdienst met als thema ‘Gewas en Arbeid’,

Deze (door Het Anker georganiseerde) samenkomst bestaat uit zang, prediking en dankgebed, en start om 16.00 uur.

Sing-in ‘PGB live’ donderdag 12 maart 2020

Omdat we het steeds fijn vinden om samen met elkaar onze God te loven en te prijzen, organiseren we op donderdag 12 maart 2020 opnieuw een PGB-Sing-in, de laatste van dit winterseizoen. U kunt tot en met 8 maart liederen opgeven die wij eventueel kunnen zingen.

We starten om 18.30 uur in de bovenzaal van Het Anker.

Aansluitend willen we in de koffiezaal nog wat nakeuvelen, genietend van een drankje, aangeboden door de PGB.

Verrassingstocht 20 februari 2020: verslag door een deelnemer

Prachtig weer, een geweldige chauffeur en lieve oudjes die vol spanning uit het raam keken om te zien waar ze naar toe gingen: dit was de dag!

Uiteraard gingen we biddend op pad en toen Marco op zijn mondharmonicaatje een lied begon te spelen zongen we volmondig mee : “Dit is de dag die de Heer ons geeft…”

We reden richting Alicante en fluisterend  vroegen we aan elkaar: “heb jij al een idee?” Spanning alom…

Onze twee leiders namen de spanning wat weg door ons na ongeveer 45 minuten bij restaurant Los Almendros te Torrellano te verwennen met een goede kop koffie en een heuse koek erbij.

Gelukkig, immers dichter bij de volgende verrassing, mochten we weer de bus in. We stonden telkens versteld van de snelheid van het in- en uitstappen van de mensen die niet zo goed ter been waren. Bravo, bewondering!

Op naar de volgende verrassing. De schoenenfabriek van Señores Picolinos en Martinelli. We moesten naar boven om vandaar te aanschouwen welk traject er moet worden afgelegd om een schoen te maken. Iedere medewerker doet een stapje in dit traject. Maar niet iedereen was al boven om de uitleg te horen van een Argentijnse dame. Er waren sommigen die de lift namen maar het

aantal mocht niet meer dan twee personen zijn. Men had vergeten zich te wegen en … men was te zwaar bevonden want de lift stopte er mee. De lifters kwamen boven te laat aan om de uitleg te horen. Dat was heel jammer, maar niet getreurd. Door de escorte van de Argentijnse gingen we naar de shoeshop van Picolinos en Martinelli.

Tjonge jonge zeg, dachten we altijd dat vrouwen zo kooplustig zijn, maar de mannen kunnen er ook wat van! Er verkeerde iemand in ons midden die al zo vele Picolinos’ en Martinelli’s in zijn kast heeft staan, maar vond dat er nog maar een paar bij gekocht moesten worden. Je moet toch eerst je oude weg doen voordat je nieuwe koopt? Enfin, we noemen geen namen, nee, namen noemen we niet. Wie de schoen past (donkerblauwe met notabene kwastjes erop) trekke deze aan.

We kregen honger. Wederom een goed getimede en uitstekende verrassing: het park van Elche. We lunchten, wandelden en zongen, begeleid door gitaargetokkel van Albert.

En alsof dit nog niet alles was, kwam er nog een verrassing: het Museum Escolar in Pusol waar aan schoolkinderen getoond wordt hoe het leven vroeger was. We zagen een leslokaalinrichting, winkeltjes, handel, beroepen, landleven met de oude gereedschappen en voertuigen die verdwenen zijn door de mechanisatie. Ook zagen we een mooie tuin met een schaapskooi. De harten gingen open door het zien van zovele herkenbare dingen. Ieder had herinneringen aan die oh zo goede tijd.

Als klap op de vuurpijl kregen we in Patricia een smakelijk diner met nóg een verrassing: het optreden van Spaanse dansers.

Al bij al een zeer geslaagde dag dankzij de uitmuntende, energievolle, en vooral liefdevolle, dienende leiding van Sjaak, Cor en Carla.

Dit was ongetwijfeld een dag die de Heer ons gaf, maar wij zijn er ook van overtuigd dat het mooiste en beste nog moet komen!

Pinkstergemeente Benidorm       Av. Dr. Severo Ochoa 10, 03502 Benidorm

Website: www.pg-benidorm.nl    

IBAN NL81 INGB 0009 3599 35, BIC INGBNL2A

Oudstenteam:
Jack & Josy Barkey +31/638 566 257 jsbarkey@gmail.com
Albert & Joanne den Dekker +31/620 544 894 albert.den.dekker@gmail.com
Hendrik & Ann Vromant +32/479 334 811 hendrik.vromant@gmail.com
Pastoraat:
Jan & Astrid Nobel +31/630 590 596 j.nobel@outlook.com
Faciliteitenbeheer:
Sjaak & Lyda van der Steen +34/675 362 560 vdsteen45@icloud.com