BBQ-uitje 12 juni 2013

 
Op woensdag 12 juni was het zo ver. Verzamelen in de kerk. Routebeschrijvingen en autolintjes uitdelen aan de chauffeurs. Een zegen vragen aan onze hemelse Vader. Er waren ongeveer 8 auto’s. Jan Aal kon helaas niet meekomen. De reis verliep vlekkeloos. Bij het stationnetje van Calpe stonden Milly de Groot en Ans van de Beyllaardt, zoals afgesproken, met hun liefste glimlach te liften; we hebben ze maar meegenomen. Eigenlijk zouden ze bij Frans in de auto komen, maar Otto en Vonny hebben ze van hem afgepikt. De sterk stijgende route met de haarspeldbochten werd zonder problemen genomen. Het parkeerterrein van de picknickplaats was al overvol, maar in de buurt waren er nog plekjes genoeg. En toen begon het uitladen van de meegenomen dranken en etenswaren. Sylvia en zoon Marco en pa Jan thuis, hebben hun inkooptaak zeer ruim uitgevoerd. Een ware overvloed. Ook aan het bij elkaar gesprokkelde brandhout was gedacht. Gelukkig stonden er nog twee BBQ roosters naast elkaar vrij en die werden gelijk door ons in beslag genomen. Er waren al andere gezelschappen, waaronder een groep Belgen. Toen alles geïnstalleerd was, ieder zijn schaduwrijk plekje had gevonden en de drankjes waren geserveerd, werden de twee gitaren gepakt en de zangmappen uitgedeeld. En toen begon het zingen. Uit volle borst wel te verstaan. Nieuwsgierige “buren”, waaronder de Belgen, kwamen kijken waar dat vandaan kwam. Een goedkeurend knikje bevestigde dat dat “lawaai” acceptabel was. De beide BBQ roosters werden bediend door de beide ervaren “toekangs saté” (is saté verkopers) Otto Schönherr en Jack Barkey. En dat in die hitte! Chapeau voor beiden. Het gerucht ging rond dat ze beiden hun taak als proefmeesters vol overgave hebben uitgevoerd. Maar ja, er was meer dan genoeg; gelijk hebben ze.
 
En ja hoor, even later klonk het alom bekende: “AAN TAFEL!!”
 
Nou, de drie Aaltjes: Jan, Sylvia en Marco hadden flink uitgepakt. Te veel om op te noemen. Dank, dank, driewerf dank lief drietal! Enfin, bekijk de foto’s maar te zijner tijd op de gemeentsite. Nadat wij gegeten en gedronken hadden en het grootste deel was opgeruimd kwam er een delegatie van het Belgische gezelschap. “Awèl, zoude gij zo vriendelijk willen zijn om ene ofwel twee liedjes voor ons te zingen? Het moet wal een verassing weze, wede gij?”. Na ampel overleg pakten Jack en Frans hun gitaren en met stemversterking van Ab betraden zij gedrieën al zingend het Belgisch territorium met het verzoeknummer: “Roosje op de heide”. Als toegift brachten de drie muziek­muskettiers “Quand le soleil dit bonjour aux montagnes”. Na afloop dankten onze “Zuiderburen” ons uitbundig, hetgeen even later werd bekrachtigd met een heerlijke ijskoude fles “vin de Belgique”. Er was wel een klein, maar vervelend probleempje: er waren alleen hurk­WC’s. Probleem voor sommig mensen van “onze leeftijd”. Iemand kwam op het idee om dan maar de zitting van een klapstoeltje te demonteren. Zo gezegd zo gedaan. Het werkte wel, maar niemand dorst de proef op de som te nemen. Er is helaas te weinig ruimte in dit weekbulletin om alle leuke en grappige dingetjes te vermelden.
 
Vlak voordat wij vertrokken hebben wij de boel netjes achter gelaten. Ook hebben wij natuurllijk een dankgebed uitgesproken voor alles wat onze hemelse Vader ons heeft gegeven: elkaar, het mooie weer, de veilige tocht, de overvloed aan eten en drinken. Kortom een zeer geslaagde dag, die we gauw beslist nog eens over moeten doen. Bij de eeerstvolgende gelegenheid, die zich voordoet, akkoord? Akkoord!! 
 
Pinkstergemeente Benidorm: Calle Doctor Severo Ochoa 10 te Benidorm – Spanje (Naast BP pomp, hoek Calle La Haya). Diensten: zondag om 15:00 uur

BBQ-uitje 2013

/album/bbq-uitje-2013/foto-4-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3316-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3315-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3314-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3313-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3312-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3311-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/foto-1-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3310-jpg/ /album/bbq-uitje-2013/a100-3309-jpg/