Bloesemtocht 2010

Dinsdag 23 februari 2010 was het, na één week uitstel, zo ver. Het weer werkte mee, ongetwijfeld dank zij diverse gebeden. In optocht met 12 auto’s, elk voorzien van een oranje wimpel. Na het vertrek vanaf de kerk werden op de traditionele parkeerplaats achter Calpe, de autoneuzen nog eens geteld. “Oké rijden!” klonk commando het uit Jack’s stentorstem. Jack voorop, Frans sloot de rij. In Jalon werd in de koffiebehoefte voorzien grotendeels bij de Belg “La Risa” en gedeeltelijk bij Aleluya. Daar zaten ze lekker achter in het zonnetje en werden getrakteerd op de traditionele wijn-over-voorhoofd-over-neus-in-de-mond-act van Señor Aleluya. De PGB-karavaan ging verder door de boomgaarden, die dit keer wat minder uitbundig bloeiden dan vorig jaar. Maar dat mocht de pret niet drukken. De zonneschijn maakte heel veel goed. En er werden weer héél mooie foto’s geschoten. Gemaakt door Hans en Wil van Eck.
 
Op de picknickplaats bij Tormos werden de auto’s in een ovaal opgesteld, waarbinnen we met z’n tweeënvijftigen werden getrakteerd op roti koekoes, pasteitjes en pisang goreng volgens Indisch recept. In dezelfde Indische stijl was het “sedààààp” (furrukkulluk!). Een speciaal tafereel werd gevormd door de drie gratiën: Alie, Sylvia en Nel, die zich even gracieus als tactisch windvrij hadden opgesteld op de grond vóór één van de auto’s. Jack en Frans pakten hun gitaar, Wim deelde Patriciaanse zangbundels uit, en dit drietal zette een welluidende keel op, begeleid door de overige bloesemtochtgangers.
 
Om circa 3 uur gingen we verder, maakten de aangepaste lus via Benigembla, over de Coll de Rates. Vlak achter Tarbena kregen wij het Spaanse diner geserveerd bij Restorante SA Cantarella. Van daar uit ging een ieder zijns weegs naar zijn eigen huisapartementhotel. Al met al, volgens velen, een uiterst geslaagde dag. Alle reden om onze Vader te danken voor alles wat Hij ons die dag geschonken heeft. Mooie bloempies, hè Nel?
 
Frans de Vries