Bloesemtocht 2012

De Bloesemtocht van donderdag 16 februari 2012
 
Tweeënzestig goedgemutste deelnemers. Prachtig weer. Dank U Heer. Wapperende lintjes aan de auto's alsof zij wilden zeggen, ja ik hoor er ook bij. Het vertrek vanuit de oude Consum ging wat later omdat er een auto bij de kerk was blijven wachten. Maar weldra kwam hij opdagen. 
 
We verlieten de vertrekplaats aaneengesloten, wat op zichzelf al een prestatie was. Aan kop Jack en als staart Frans. Alles ging goed tot de afslag in Gata de Gorgos. Een paar auto's misten de afslag linksaf vlak voor de grens van het dorp. Maar toen de rest bij de koffie plek arriveerden kwamen de verlorenen al gauw weer komen opdagen. Na de koffie verder naar de eerste foto sessie bij de afslag met de hond. Ook bij de T-kruising in Alcalali gingen enkele auto's abusievelijk linksaf. Ze hadden het zelf al gauw in de gaten, maar voordat je in dat drukke verkeer gekeerd bent is de karavaan al uit het zicht. Maar ook dat was even later ingehaald, waarna het tot de picknickplaats foutloos ging. Ieder had zij eigen lunchpakket, Josy had groene pannekoek-rolletjes met heerlijk zoete kokosvulling en Els had frisse bowl met slagroommmmmm. De kelen werden geschraapt en het zingen van "Patricialiederen" klonk in de prachtige blauwe lucht.
 
Wim was helemaal in zijn element met de vertolking van de bazige"Maria Cristina", die haar man wilde "gobernarren" (overheersen). Daarna naar het voormalig leprozencentrum, waar een Spaanse meneer ons met een Powerpoint diavoorstelling, in het kort de geschiedenis van het centrum uiteenzette. Zijn onvervalst Spaans- Engels taaltje hield ieders gespannen aandacht.
 
Daarna naar het voormalig leprozencentrum, waar een Spaanse meneer ons met een Powerpoint diavoorstelling, in het kort de geschiedenis van het centrum uiteenzette. Zijn onvervalst Spaans-Engels taaltje hield ieders gespannen aandacht. Daarna naar het restaurant Oasis tegenover de Lidl in La Nucia. Voor het tientje dat het per persoon kostte kregen wij meer dan waar voor ons geld. Wij hebben de kok dan ook openlijk onze waardering getoond. Goeie keus Maas! Van daaruit ging ieder zijns weegs naar huis. Afgezien van een kleine kop-staart-botsing is alles vlot verlopen en hebben wij allen met volle teugen genoten van elkaar, van de omgeving en van alle overige goede dingen die Vader ons die dag heeft gegeven.

¡Gracias Padre celstial! Hier vindt u een foto sessie.