Bloesemtocht 2014

Om 10 uur konden we vertrekken, nadat we onze auto hadden voorzien van een oranje lint. Bijna alle deelnemende auto’s vertrokken vanuit de kerk, op een auto na ,die zich halverwege aansloot, waarvan de bestuurder zijn verjaardag tussen de rose en witte bloesems wilde vieren. Deze auto ging rechtstreeks naar het eerste verzamelpunt in de Jalon vallei. 
 
Op het allerlaatste moment kwam deelnemer nummer 61, helemaal uit Singapore net op tijd aan om met ons mee te vertrekken, nadat er nog snel een plaatsje voor haar kon worden geregeld. Joop, bedankt ! Er moest nog wat worden geschikt met rollators, maar uiteindelijk gingen we op weg. Eerst naar Calpe Nort, waar we hadden afgesproken om op elkaar te wachten. We reden via Benissa en Gata over N 332 naar Lliber door mooie bloesemvelden en kwamen uiteindelijk in Jalon aan voor de koffie. Hier bleek de sfeer er al goed in te zitten.
 
Er werd heerlijk gelachen en ieder had het naar zijn zin. Rond een uur of 12 gingen we op weg naar het eerste fotopunt, een plaats waar we zonder gevaar met 15 auto’s konden stoppen en uitstappen. Helaas bleken hier de bloesems deels te zijn verdwenen door de wind en storm van de week er voor ! Van hieruit trokken we verder over Alcalali en Benigembla naar de “Pla de Petracos “ weer door een prachtig landschap met veel bergen en schitterende bloesempartijen. Nadat de parkeerplaats “op zijn hollands” toegankelijk werd gemaakt voor onze auto’s konden we daar veilig staan. Bij de “Pla de Petracos” zijn grotschilderingen in de bergen te bezichtigen die 8000 jaar oud zijn, welke staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De klim naar deze grotten werd door de “jongeren” onder ons uitgevoerd , waarvoor we 20 minuten uittrokken. Hiervandaan reden we naar het plaatsje Tormos om naar onze gebruikelijke Picknick plek te gaan . De zon scheen krachtig en we waren erg blij, dat we niet het weer van het jaar daarvoor hadden, want toen wisten we niet hoe gauw we daar weg moesten. Al snel na het eten werden de gitaren gepakt met de zangboeken en werd er vrolijk gezongen en gedanst. Er werd zelfs niet meer aan de rollator gedacht en de polonaise kon worden ingezet ! Dat was met recht genieten. Er gingen mensen uit hun dak en het was zo gezellig, dat we de tijd vergaten en vervolgens een half uur achter raakten op ons schema. 
 
Hierdoor moesten we nogal snel het tweede deel van de tocht afwerken en konden daardoor niet zo uitgebreid genieten van het landschap als in de morgen. Ook toen we bij de Peñon ( rots van 332 m hoog ) in Calpe aankwamen konden we slechts 20 minuten uit de auto om van de omgeving en de jachthaven te genieten . Half zes waren we alweer op weg naar La Nucia naar “Oasis” ons welbekende restaurant, waar het gezellig en heerlijk verblijven is. Het
restaurant was alleen voor ons open, hier werden we onthaald op een smakelijk diner. Op het eind van de avond hebben we met zijn allen nog gezongen “ Happy birthday to you “ voor Peter Augustinus en werd er gedankt en werd niet vergeten de Heer te danken voor deze schitterende dag 
 
Hier kunt u de foto’s bekijken, prachtig geschoten en verzameld door Aureo.