MB 2024-03 Maart 2024

GERESERVEERD

Als je een uitje gepland hebt, bijvoorbeeld naar een concert of een restaurant dan zie je vaak bordjes met gereserveerd! Dat betekent dat iemand op die speciale plek mag zitten. Mijn zoon werkt momenteel in een groot voetbalstadion, ik kreeg een rondleiding en zag waar iedereen mocht zitten. Allemaal verschillende plekken met reserveringen uiteraard! Heb je niets geregeld en kom je als het ware op de “bonnefooi”, dan is die plek ook niet voor jou bestemd. Je neemt als het ware de gok dat er nog wel een plekje is, maar tegelijkertijd neem je ook een risico dat er geen plekje meer vrij is. Als je onafhankelijk van God wilt zijn in dit leven, dan ben je in de eeuwigheid voor altijd van Hem gescheiden. Het is je eigen keuze, je wordt niet gedwongen om van Hem gescheiden te zijn.

Jezus nodigt ons allemaal uit de deur van ons hart voor Hem te openen. Als we dat doen, zullen we genieten van zijn eeuwige nabijheid. (Openbaring 3:20) Houd de deur open en laat Hem binnen.

Wist je dat God voor alle gelovigen een plaats gereserveerd heeft? Johannes moest de tempel opmeten om te laten zien dat God beschermende muren om zijn volk bouwt. Hieruit blijkt ook duidelijk, dat er een plaats gereserveerd is voor alle gelovigen die God trouw blijven. (Openbaring 11:1) Als je dit gelooft, hoef je nooit meer bang te zijn want niets kan ons scheiden van Gods liefde die ons gegeven is in Christus onze Heer. God heeft de hoogste macht! De oorlog is nog aan de gang maar de uitkomst staat al vast! Alle gelovigen zullen gereinigd en volmaakt bij God komen door het bloed van het Lam. Het enige wat God van ons vraagt is standvastig te blijven en ons geloof vast te houden dwars door alles heen. (Openbaring 13:10)

Toen ik mij voorbereidde om deze onderwijsblog te schrijven ging ik een gebedswandeling maken in het bos in de sneeuw. Alles was wit! Het deed mij denken aan Hysop een reinigend kruid waar je over leest in Psalm 51:9 “Wilt U met hysop de zonde van mij afwassen, dan zal ik helemaal schoon zijn. Als U mij wast, ben ik witter dan sneeuw.”

De uitleg hierbij is: Hysoptakken werden in Egypte door de Israëlieten gebruikt in opdracht van God om het bloed van een lam op de deurposten van hun huizen te smeren. Dat zou hen beschermen tegen de dood. Hierdoor toonden de Israëlieten hun geloof en verzekerden zij zich van hun bevrijding uit de slavernij in Egypte. Dit vers roept om reiniging van zonde en bereidheid om God te dienen. 

En als we dan nog even terug gaan naar Openbaring 15: 3-4 dan lezen we over het lied van Mozes dat bezong vol blijdschap de bevrijding van Israël uit Egypte en het lied van het Lam bezingt vol blijdschap de uiteindelijke bevrijding van Gods volk uit de macht van satan.

Maak het persoonlijk:

  • Heb jij al een plekje gereserveerd? 
  • Hoe is aan jouw leven te zien dat je klaar bent voor Christus’ terugkomst?
  • Of hoe blijkt dat je niet goed bent voorbereid? Je mag God alles geven: al je tekortkomingen en Hij reinigt je met Hysop.

Bron: Anita Bangma

.


Verjaardagen

Wij wensen alle gemeenteleden die in Maart jarig zijn, alle liefde, rust en vrede toe in hun nieuwe levensjaar.

Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn bevrijdende rechterhand.”

(Jesaja 41:10)

.

Gebed

Na de wekelijkse samenkomst is er gelegenheid voor voorbede. U kunt één de oudsten vragen voor gebed en zo gewenst om u te zalven, volgens Bijbels voorbeeld

.

Offergaven

Meerdere broeders en zusters hebben in de maand februari de digitale weg gevonden hebben om hun bijdragen over te maken aan de PGB. Hartelijk dank daarvoor!

.

Zondag samenkomsten en sprekers in de maand Maart

03-03-2024     Jan Nobel                   TdH Johan ter Maat

10-03              Rogier van Let

17-03              Albert den Dekker

24-03              Marten Valster

31-03              Paul van der Laan

.

.

Pinkstergemeente Benidorm             Av. Dr. Severo Ochoa 10, 03502 Benidorm

Website: www.pg-benidorm.nl    

IBAN NL81 INGB 0009 3599 35, BIC INGBNL2A

.

Oudstenteam:                     

Jack & Josy Barkey                             +31/638 566 257   jsbarkey@gmail.com

Albert & Joanne den Dekker            +31/620 544 894   albert.den.dekker@gmail.com

Johan & Wil ter Maat                         +31/651 333 742   johantermaat@icloud.com

Marten & Jeltje Valster                       +31/623 902 134   marten.valster@gmail.com

Diakenen/Faciliteitenbeheer:                         

Sjaak & Lyda van der Steen            +31/615 145 464   vdsteen45@icloud.com

Pastoraat:                             

Jan & Astrid Nobel                              +31/630 590 596   j.nobel@outlook.com

Penningmeester:

Marten Valster                                     +31/623 902 134   marten.valster@gmail.com